BTC e-Dönüşüm Ürünleri

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) tanımıyla e-Fatura, e-Arşiv, e-Defter, e-İrsaliye, e-Arşiv Fatura ve e-Mutabakat gibi uygulamaları içine alan e-Dönüşüm ürünlerini, kamu ve özel sektör için BTC güvencesiyle sunuyoruz.

En yeni teknoloji ve araçlarla kurumların tüm iş yapış şekillerini yeniden tasarlayan dijital dönüşümün sağladığı platformlar üzerinden hayata geçirilen e-Dönüşüm ürünleriyle kağıt tasarrufu sağlarken finansal işlemlerin daha hızlı, esnek, usulüne uygun ve kolay tamamlanmasını mümkün kılıyoruz.

Yasal zorunluluklarınızı yerine getirirken, dijital dünyanın gücünden yararlanıp usule ilişkin cezalardan kaçınmak için, BTC Bilişim Hizmetleri’nin 30 yıla yaklaşan deneyiminden yararlanın. Hemen bizimle iletişime geçin.

e-Dönüşüm Ürünleri

e-İrsaliye

 

BTC e-İrsaliye: Çevre ve Bütçe Dostu

Sevkiyat süreçlerinize hız ve verimlilik kazandırın

BTC e-İrsaliye çözümü, SAP sistemleriyle entegre çalıştığından, sevk irsaliyeleri dijital ortamda oluşturularak istendiğinde görüntülenebiliyor. İrsaliyelerin kaybolma riski ortadan kalkarken, kâğıt, baskı ve arşivleme gibi birçok giderden tasarruf ediliyor ve sevkiyat süreçleri hızlanıyor.

BTC e-İrsaliye Çözümünün Avantajları:

  • Yasal mevzuata uyum
  • Veri güvenliği
  • Çevre dostu uygulama
  • Maliyet tasarrufu
  • Erişim kolaylığı

Kimler e-İrsaliye kullanabilir?

e-İrsaliye, isteğe bağlı olarak kullanılabiliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan taslak tebliğ uyarınca, e-Fatura uygulamasına dahil olan işletmelerin, 1 Temmuz 2019 itibarıyla e-İrsaliye uygulamasına geçmesi zorunludur.

brüt satış hasılatı 25 milyon TL ve üzeri olan mükellefler e-İrsaliye’ye geçmek zorundadır. Bu zorunluluğun dışında kalan işletmeler de 487 Sıra Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde açıklanan usul ve esaslara uygun şekilde, e-İrsaliye düzenleme ve iletmeye yönelik başvuru ve hazırlıklarını tamamlayarak e-İrsaliye uygulamasına dahil olabilir.

e-Mutabakat

 

BTC e-Mutabakat: Pratik ve Verimli

Ödeme ve tahsilat süreçlerinizin daha hızlı ve verimli olmasını sağlayın

BTC e-Mutabakat çözümü, online tüm yazışmaları güvenli ve hızlı bir şekilde yönetmeyi sağlıyor. Kayıtlı e-posta özelliği sayesinde posta, telefon, faks gibi zahmetli ve zaman alan yöntemleri kullanma ihtiyacı ortadan kalkıyor. Tüm yazışmalar, internet üzerinden yasal, hızlı, kullanıcı dostu ve güvenli bir şekilde yönetiliyor.

SAP sistemleriyle entegre çalışan BTC e-Mutabakat uygulaması, müşteri veya tedarikçilere BA-BS mutabakatları ve cari hesap mutabakatlarını kolayca gönderilmesini sağlarken, yanıtların da dijital olarak alınmasını kolaylaştırıyor.


BTC e-Fatura Çözümünün Avantajları:

  • Hızlı ve kolay mutabakat ve kontrol süreçleri
  • Raporlara tek noktadan erişim
  • Anlık kontrol avantajı
  • Otomatik hatırlatma özelliği
  • Ekstre karşılaştırmalarında kolaylık
  • Düşük maliyet ve çevre dostu uygulama


Kimler e-Mutabakat kullanabilir?

e-Mutabakat zorunlu değildir ancak mutabakat süreçlerinde harcanan emek ve zamanı önemli oranda azaltmak ve kaynaklarını daha verimli kullanmak isteyen tüm işletmeler, e-Mutabakat çözümünü kullanabilir.

e-Fatura

 

BTC e-Fatura: Kolay ve Tasarruflu

Ödeme ve tahsilat süreçlerinize hız ve verimlilik kazandırın

BTC e-Fatura çözümü, faturaların dijital ortamda oluşturulmasını sağlıyor. Yasal açıdan kâğıt fatura ile aynı niteliklere sahip çözüm, faturaların elektron

ik ortamda oluşturulması, iletilmesi, saklanması, ibrazı ve raporlamasını kapsıyor. BTC e-Fatura çözümü ayrıca, taraflar arasında faturaların güvenli bir şekilde aktarılmasına olanak tanıyor.

SAP sistemleriyle entegre çalışan BTC e-Fatura çözümü, zamandan ve faturalama maliyetlerinden tasarruf etmeyi sağlıyor. Fatura takibini taraflar için kolaylaştıran çözüm, fatura bilgilerinde kolayca değişiklik yapılmasını destekleyerek esneklik de sunuyor.

 

BTC e-Fatura çözümünün avantajları:

  • Maliyet tasarrufu
  • Hızlı ve verimli muhasebe süreçleri
  • Sınırsız yetkilendirme kolaylığı
  • Güvenli işlemler
  • Çevre dostu uygulama

Kimler e-Fatura kullanabilir?


Ticari işletme olarak anonim, limited, gerçek ve şahıs şirketi statüsünde bulunan mükellefler e-Fatura uygulamasından yararlanabiliyor.

Brüt satış hasılatı 5 milyon TL ve üzeri olan mükellefler için e-Fatura kullanımı zorunludur.

6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı ÖTV Kanunu’na ekli (I) sayılı listedeki malların imali, ithali, teslimi vb. faaliyetleri nedeniyle Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK) lisans alan mükellefler e-Fatura kullanmak zorundadır.

4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (III) sayılı listedeki malları imal, inşa ve ithal edenler için e-Fatura kullanma zorunluluğu bulunmaktadır.

Satış ve kiralama işlerine internet siteleri üstünden aracılık edenler ve internet reklamları yayınlayan internet reklam hizmet aracıları da e-Fatura kullanmak zorundadır.

Komisyoncu veya tüccar olarak sebze - meyve ticareti yapanlar ve bavul ticareti yapanlar için e-Fatura kullanımı zorunludur.

e-Arşiv

 

BTC e-Arşiv: Zaman ve Bütçe Dostu

Tüm faturalarınızı tek sistemden takip ederek maliyetlerinizi azaltın

BTC e-Arşiv çözümü, tüm faturalarınızın elektronik ortamda hızla oluşturulmasını ve kolayca saklanmasını mümkün kılıyor. Bu sayede iş gücü,
dağı
tım, baskı ve arşivleme kalemlerinde ciddi tasarruflar sağlıyor.

SAP sistemleriyle entegre çalışan BTC e-Arşiv çözümü, e-Fatura kapsamında olmayanlar  için kesilen faturaları da aynı sistem üzerinden takip

 etme olanağı sunuyor. Tek sistemden yapılan fatura takibi maliyet ve zaman tasarrufu sağlıyor.

 

 

BTC e-Arşiv çözümünün avantajları:

  • Fatura sorgulama süreçlerinde hız ve kolaylık
  • Azalan maliyetler
  • Tüm faturaların güvenle saklanması
  • Otomatik fatura gönderimi kolaylığı


Kimler e-Arşiv kullanabilir?

İş süreçlerini hızlandırmak, kolaylaştırmak ve maliyetleri düşürmek isteyen tüm işletmeler e-Arşiv uygulamasından faydalanabilir.

e-Fatura uygulamasına dahil olan mükellefler e-Arşiv kullanmak zorundadır.

İnternet reklamcılığı hizmet aracılığı yapanlar ve internet üzerinden mal ve hizmet satışı yapanlar için e-Arşiv kullanımı zorunludur.

e-Arşiv uygulamasına dahil olmayan mükelleflerin, düzenleyecekleri faturaların vergiler dahil toplam 30.000 TL’yi aşması durumunda (vergi mükelleflerine düzenlenenlerde vergiler dahil 5.000 TL ) e-Arşiv Fatura olarak düzenlemek zorunludur.

 
e-Defter

 

BTC e-Defter: Güvenli ve Hızlı

Defter-i Kebir ve Yevmiye Defteri kayıtlarını dijital ortamda oluşturmanın avantajlarından faydalanın

BTC e-Defter çözümü, ticari defterlerin dijital ortama güvenli bir şekilde taşınmasını sağlıyor. Bu sayede zahmetli ve zaman yükü oluşturan iş süreçleri kolayca gerçekleştiriliyor.

SAP sistemleriyle entegre çalışan BTC e-Defter çözümüyle dijital ortamda oluşturulan Yevmiye Defteri ve Defter-i Kebir belgeleri, Gelir İdaresi Başkanlığı’na hızlı ve kolay bir şekilde gönderilebiliyor, ihtiyaç duyulan her an görüntülenebiliyor.

BTC e-Defter çözümünün avantajları:

  • Yasal mevzuata uyum
  • Güvenli işlemler
  • Kolay ve hızlı raporlama
  • Maliyet tasarrufu
  • Erişim kolaylığı

Kimler e-Defter kullanabilir?

Bilanço esasına göre defter tutan gerçek ve tüzel kişiler e-Defter uygulamasından yararlanabilir.

e-Fatura uygulamasına geçme zorunluluğu olan tüm işletmeler, e-Faturaya geçişlerini izleyen yılın başında e-Defter uygulamasına geçmelidir. 2018 ya da 2019 yılı cirosu 5 milyon TL ve üzerinde olan şirketler 01.01.2021 tarihinden itibaren, 2018 yılı cirosu 10 milyon TL ve üzerinde olanlar 01.01.2020 tarihinden itibaren e-Defter uygulamasına geçmelidir.

Bağımsız denetime tabi olan şirketlerin 01.01.2020 tarihinden itibaren, 2020 ve sonrasındaki yıllarda bağımsız denetime tabi olanların ise takip eden yılın başından itibaren e-Defter uygulamasına geçmeleri zorunludur.

Mevcutta ya da ileri bir tarihte e-Defter uygulamasına zorunlu olarak giren mükelleflerin tam bölünme, birleşme veya nevi değişikliğine gitmeleri durumunda devrolan, birleşen ya da bölünme sonucunda oluşan firmalar, tescil tarihini izleyen ayın başından itibaren 3 ayı doldurmadan e-Defter uygulamasına geçmelidir

İletişim için

Contact
BTC Bilişim Hizmetleri A. Ş.